Naar de Online Galerie

Pink Urn

Jolanda Verdegaal

Pink Urn
Urn met mat glazuur en
gouden inliggende lichthouder.
ø 22 cm H 15 cm inhoud 3 liter
Hoog gestookt keramiek.
Gedraaid.
€ 500,-


“Rotsformaties, droge rivierbeddingen, knoestige boombast, fossielen. Ik ben gefascineerd door hun ontstaansgeschiedenis, hun structuren, vormen en kleuren. Ik tast ze af met mijn ogen en handen en vertaal de oppervlakken in klei. In mijn gedraaide containervormen als vazen, dekselpotten, theepotten of schalen, wil ik de schoonheid laten zien van al die oppervlakken waarin de tijd haar sporen heeft nagelaten”. Jolanda Verdegaal is opgeleid als lerares handvaardigheid. Zij specialiseerde zich in keramiek en het draaien op de pottenbakkersschijf. Zij geeft keramieklessen aan volwassenen. Haar werk is te zien in particuliere collecties, bij galeries en musea in binnen- en buitenland. 


Deel deze pagina:


Interesse in een werk?

Alle geëxposeerde werken in de Online Galerie van de Kunstgroep Wassenaar zijn ook te zien in Galerie in de Molen. Openingstijden zijn donderdag t/m zondag van 14.00 t/m 17.00 uur. Alle werken zijn te koop u kunt - geheel vrijblijvend - meer informatie vragen over een geëxposeerd werk door het het contactformulier in te vullen. Als u dat wilt brengen we u in contact met de kunstenaar van het werk.

Over de Online Galerie

Deze expositie wordt voor de eerste keer samen Online en in de Galerie gehouden. Bezoek in de Galerie natuurlijk nu ivm de Corona tijd op anderhalvemeterafstand maar zeker de moeite waard om toch te gaan kijken. Online kunt u 24 uur per dag genieten van wat deze 4 kunstenaars laten zien. Voor meer informatie Kunst Groep Wassenaar Neem contact met ons op!