Harma de Pont

Harma de Pont
ruimtelijk werk


www.harmadepont.nl
harmadepont@gmail.com
M 06-18420683

Het centrale thema van de 3 ruimtelijke werken, die hier worden gepresenteerd, is “Relaties”.

Het aangaan en onderhouden van relaties in het gezin, familie, school, werk of vriendenkring vergt grote inspanning. Interactie met mensen om je heen vereist aandacht en betrokkenheid, die toeneemt als de relatie onder druk komt te staan. Vragen over eenzaamheid, vriendschap, gezondheid, verlies, eindigheid, macht, onderdrukking, liefde en trouw kunnen de verstandhouding verrijken of onder druk zetten.

Het onderzoek van mijn eigen relaties in het ouderlijke gezin en werk in het onderwijs heeft mij geïnspireerd tot het maken van deze werken.

Ik heb gekozen voor een driehoek als symbool voor de universele relatie.

Hoe je de driehoek ook draait, in alle gevallen straalt de driehoek dynamiek, kracht en solidariteit uit. Doordat in de ruimtelijke werken de punten onafgebroken met elkaar in verbinding staan lijkt er geen begin- of eindpunt te zijn: relaties lopen in elkaar over, beïnvloeden elkaar constant en zijn permanent in beweging.

Met deze ruimtelijke werken wil ik de toeschouwer uitnodigen bewust te worden van en te reflecteren op de eigenrelatie(s): Hoe beleef ik mijn relatie(s)? Wat is mijn eigen rol en bijdrage indie relatie(s)? Voor welke keuzen sta ik?

Alle leden

Andere leden