Erik van 't Hoff

Erik van 't Hoff
pentekeningen


www.hoffwerkateliers.nl
hoffwerk@casema.nl
M 06-21830272

Mijn inspiratie volgt vele wegen. Zo heb ik naast het schilderen en tekenen ook tafels en kasten naar eigen ontwerp vervaardigd en hanteer ik naald en draad. Bij het tekenen laat ik me sturen door toevalslijnen, die me uitdagen om er een betekenisvol, beeldend geheel van te maken. Duidelijk is dat de lijn een uitdaging vormt voor mijn fantasie. Diezelfde werkwijze volg ik ook bij het schilderen. Met de fineliner zoek ik al tekenende mijn weg en dat brengt een samenspel van planten, dieren, mensen en ritmes tevoorschijn. Bij het schilderen vormen de kleurlijnen het geraamte van de voorstelling. Bij de serie Scheurdraad geven geborduurde lijnen accenten aan het schilderwerk.
Als autodidact heb ik veel kennis opgedaan bij de zomer- en winteracademie in Hilversum. Ook de jaarlijkse samenwerking met de kunstgroep in Houtave (België) is erg stimulerend.
Bij deze tentoonstelling toon ik een ander aspect van mijn manier van werken. Het is voor mij heel boeiend om een voorstelling stap voor stap te abstraheren. Dat proces van weglaten en vereenvoudigen brengt me naar de stille kern. De serie Raam laat dat zien. Een andere vorm om een serie te laten ontstaan is het variëren op de eerste afbeelding. Ook dat kunt u meebeleven bij Meander. Mijn contacten liggen bij de Kunstgroep Wassenaar, galerie ArtiBrak Voorburg, Cultuurzaal Sijthoff Leiden en het initiatief ArsProDeo.

Alle leden

Andere leden