​Kunstgroep Wassenaar is weer terug, tussentijds


Eindelijk is het dan zover.

Kunstgroep Wassenaar denkt dat ze nu wel halverwege zijn.
Vanaf begin dit jaar laat de gemeente Wassenaar de Molen een grondige restauratie ondergaan. Dat betekent dat Kunstgroep Wassenaar in deze tijd geen exposities kan organiseren in haar Galerie in de Molen. Ze heeft ook geen vaste ontmoetingsplek meer voor haar leden, vrijwilligers en donateurs én kan geen andere sociale of commerciele initiatieven ontplooien op deze markante plek in Wassenaar. Daarnaast zet de coronapandemie de gehele wereld letterlijk op zijn kop met alle gevolgen van dien voor de kunstsector.
Onder dit gesternte ontstond deze zomer het initiatief van drie leden om eenmalig een uitgave van foto’s van eigen werk van leden te publiceren in een boek TUSSENTIJD. Groot was het enthousiasme om daaraan deel te nemen. Meer dan veertig leden stuurden recent werk in dat karakteristiek is voor hun artistieke ontwikkeling en signatuur.
Deze speciale uitgave biedt – net als de jaarlijkse ledententoonstelling De Wassenaarse Salon in andere jaren – de kunstenaars een podium. Ze kunnen hun werk weer aan collega kunstenaars en kunstliefhebbers tonen én het werk van andere leden bekijken, nieuwe input geven en elkaar inspireren. Kunstenaars werken voornamelijk vanuit hun eigen disciplines, min of meer op zichzelf in hun eigen atelier.
Hoe hebben ze het gedaan ? In het Van Heeckerenhuis werd een studio gebouwd waar werk met veel aandacht en precisie gefotografeerd werd . Voor sommige kunstenaars was dit zelfs het eerste contact met de kunstenaarsvereniging sinds begin 2020.
Het boek TUSSENTIJD was nooit tot stand gekomen zonder de drijvende kracht van Mariska Toetenel, Daisy Kimman en Ann-Christin Kaiser, de artistieke en technische inbreng van Joop Schepers en vormgever en drukker Grapefish Voorschoten.
Omdat de Kunstgroep dus momenteel niet de beschikking heeft over galerieruimte werd het boek zaterdag 16 oktober ten doop gehouden in het atelier van Fransje Tacx in Wassenaar. Onder grote belangstelling van de leden, vrienden, vrijwilligers én in aanwezigheid van wethouder Ritske Bloemendaal werd het boek uitgereikt aan leden en kunstminnende leden.
Tegen € 6,00 kostprijs is het boek TUSSENTIJD ook voor ieder die belangstelling heeft verkrijgbaar bij Lydia Wagner in de Kinderkringloop-winkel in Wassenaar. Het is een kunstwerkje op zich, kopen dus !


​Kunstgroep Wassenaar is weer terug, tussentijds - Afbeelding 0
​Kunstgroep Wassenaar is weer terug, tussentijds - Afbeelding 1