Expositie Ann-Christin Kaiser


Gallerie in de Molen

Beached

9 setember - 8 october 2023

Opening Zaterdag 9 september 15.00 - 17.00 uur
Openingstijden: vrijdag t/m zondag 14.00 - 17.00 uur

1.
Technologie en filosofie:
Mijn werk komt van mijn dagelijkse betrokkenheid bij uit omgeving. De duinen, de Noordzee, het strand. Bloemen, lente, vertrek en ankerplaats. Ik probeer niet alleen een kleurrijke benadering te krijgen van wat ik zie, maar ik gebruik ook materialen die ik vind, zoals zand of touwtjes met aangespoelde netten op het strand.
Mijn techniek kan worden geclassificeerd als Acrylic Mixed Media, waarin de abstractie, de compositie en de reflectie op het essentiële zich op de voorgrond bevinden. Door verschillende media in verschillende gelaagdheden te plaatsen, is het mogelijk om een geverfde en een gedeeltelijk geheel nieuwe, maar altijd op de reeds bestaande beeldinhoud gebaseerde bewerking te herzien.
Net als een leven bestaan mijn afbeeldingen vaak uit een groot aantal lagen die onder het beeldvlak schijnen te schijnen. Deze complexiteit, ondanks de eenvoud, geeft de foto's een herkenbare diepte.
2.
De dagelijkse confrontatie met hun omgeving, de duinen, de Noordzee, het strand, vertrek en ankeren zijn veel voorkomende thema's in het werk van Ann-Christin Kaiser. Ze probeert niet alleen kleurtoegang te krijgen tot wat ze ziet, maar gebruikt ook materialen die ze in de omgeving vindt, zoals zand of touwtjes van aangespoelde netten op het strand.
Hun techniek laat zich classificeren als Acrylic Mixed Media, waarbij abstractie, compositie en focus op de essentie op de voorgrond staan. Door verschillende media in lagen aan te brengen, is het voor haar mogelijk om te herwerken wat is geverfd en om een gedeeltelijk volledig nieuwe beeldinhoud uit te werken, maar altijd gebaseerd op wat al is geweest.
Als een leven bestaan haar foto's vaak uit een groot aantal lagen die onder het vlak van de foto proberen te verschijnen. Ondanks hun eenvoud geeft deze complexiteit de beelden een tastbare diepte en complexiteit.
Ann-Christin geeft ook workshops voor volwassenen en kinderen. Een van haar grote zorgen is milieubescherming en zo veel van haar kunstateliers hebben onderwerpen over de bescherming van de natuur. Ann-Christin maakt graag deel uit van een lokale gemeenschap en is sinds 2018 lid van de Wassenaarer Kunstgroep.Expositie Ann-Christin Kaiser  - Afbeelding 0